Dit zijn reacties op dit nieuws-item:

De nieuwste Foxmail nu ook volledig in het Nederlands

Nieuwsartikel werd geplaatst op:

De nieuwste Foxmail nu helemaal in het Nederlands, inclusief verbeterde pictogrammen en andere aanpassingen. Zelfs de Engelse taal heeft een schoonheidsbehandeling ondergaan. Nu hadden we al een versie 7.0.1.93 die 100% NL gemaakt is door Leo, ook de allernieuwste stabiele versie heeft hij onder handen genomen. Foxmail is een gebruikersvriendelijk e-mailprogramma, met alle opties aan ...

Lees volledig artikel
#1
Ik heb FoxMail 7 net uitgeprobeerd. Vooral om te kijken of het was is voor de 65-plussers die bij ons computerlessen volgen.

Pluspunten:
Ik kan mails ondertekenen met %DATE e %TIME, zodat iedereen kan zien wanneer ik de mail ben begonnen te schrijven. Bij Thunderbird moet ik een add-in gebruiken.
Instellen van een Gmail-account gaat erg eenvoudig.
Portable is een pluspunt.

Nadelen:
Een mail met een bijlage van ruim 11MB wordt niet geopend. De help is in het Chinees, dus weet ik niet wat de bovengrens is.
Een bijlage .doc wordt niet automatisch geopend. Als ik op Probeer klik, wordt die wel met LibreOffice geopend.
Ik zie mijn Gmail-agenda niet. eMclient geeft dat wel mooi weer.

Het eerste nadeel maakt het voor mij onbruikbaar. Voor de cursisten is het ook onhandig, want ze krijgen wel eens een paar foto's tegelijk toegezonden. Het tweede nadeel is een nogo voor onze cursisten.
#2
Hallo Gergn,

Probleem met de Google agenda was mij ook al opgevallen,
dat is opgelost in de betaversie 7.2.6.35.

Ik weet dat Leo met de helpbestanden bezig is voor een oudere versie,
hem kennende gaat hij die ook omzetten voor de nieuwere versies.

De issues met de bijlagen weet ik ook niet,
moeten we op Leo wachten, die kent Foxmail als z'n broekzak.

"Learning to ignore things is one of the great paths to inner peace."
#3
Originally posted by Plankje:
Hallo Gergn,

Probleem met de Google agenda was mij ook al opgevallen,
dat is opgelost in de betaversie 7.2.6.35.

Ik weet dat Leo met de helpbestanden bezig is voor een oudere versie,
hem kennende gaat hij die ook omzetten voor de nieuwere versies.

De issues met de bijlagen weet ik ook niet,
moeten we op Leo wachten, die kent Foxmail als z'n broekzak.
Bij de meeste providers is de maximale grootte van een bericht inclusief eventuele bijlagen 10 MB. Voor de inbox (POP3 en IMAP) kan het zijn dat de server de bijlage niet meer doorgeeft. Voor het versturen ligt de beperking bij de SMTP server.
Met een Tencent account kan je met Foxmail ook veel grotere bijlages dan 10MB versturen waarbij de Tencent server de bijlage even host. Helaas lukt het mij niet een account daar aan te maken, ze sturen een verificatie code via SMS, maar die komt bij mij niet aan, ook niet na veel keer proberen. De code sturen ze maar een aantal keer, en daarna moet je twee dagen wachten.
Kortom, een account aanmaken bij Tencent is nog niet zo simpel. In ieder geval niet met je eigen domeinnaam...

De helpfiles was ik mee begonnen, voor de oude versie. Maar ik gebruik alleen nog de nieuwe versie, en heb daar nog wel wat toegevoegd. Bepaalde help pagina's kan ik omschrijven voor de nieuwe Foxmail, maar heb momenteel flink tijdgebrek. Ik werk aan een elektronica design waar best wel wat tijdsdruk op staat.

Ik gebruik zelf ook al enige maanden de laatste versie, 7.2.6.040 (geen beta meer).

Daar draaien een flink aantal zakelijke IMAP accounts in samen met een handvol prive accounts van mij en van vrienden die via mij hun hosting verzorgen. Daar zitten een aantal domeinnamen bij voor Drupal websites, waar wat jongeren leren met dit CMS systeem om te gaan en waar ik ook support in stop.

Bij elkaar heb ik nu ruim 20 IMAP email accounts onder de nieuwste Formail, en een POP3 (om Foxmail te checken op vertalingen en gedrag). Er zitten een paar vreselijke grote IMAP zakelijke accounts bij, en Foxmail handelt dat soepel af, terwijl OutLook dan geheel vastloopt.
Deze discussie is automatisch gesloten, omdat er niet meer gepost is tijdens de laatste 600 dagen. Dit betekent dat dat je niet meer kunt reageren of nieuwe vragen kunt stellen bij deze discussie.

Wanneer je iets wilt toevoegen aan dit onderwerp, gebruik dan deze pagina om je vraag te posten of reageer op een een nieuwe discussie.