AfterDawn: Discussie
Dit zijn reacties op dit nieuws-item:

Internet op 8 maart op zwart bij miljoenen gebruikers?

Nieuwsartikel werd geplaatst op:

Het Internet kon wel eens op zwart gaan op 8 maart bij miljoenen gebruikers. De oorzaak hiervan is een virus die computers in meer dan 100 landen heeft geïnfecteerd. Vorig jaar zijn er in Estland 6 mensen gearresteerd die hoogstwaarschijnlijk verantwoordelijk zijn voor een kwaadwillend computerscript met de naam DNSChanger Trojan. En eenmaal losgelaten op het web lijkt de worm computers ...

Lees volledig artikel
#1
omapaloma Inactief
Wat als je een dinamisch IP adres hebt dat steeds veranderd als je de router hebt uitgezet ? Kan je dan ook besmet zijn ?
#2
Hallo OmaPaloma,

Het maakt niet zoveel uit welk IP-adres jezelf gebruikt,
wel van welke DNS-server je browser z'n gegevens weghaalt.
Een DNS-server is een soort adressenboek voor je browser,
die wordt gebruikt om namen van computers naar numerieke adressen (IP-adressen) te vertalen en omgekeerd.

Stel je wilt naar afterdawn.com, dan kijkt je browser eerst in je .hosts bestand op je computer of daar het bijbehorende numeriek adres al instaat. Zo ja, kan die daar direct heen. Zo niet, is de eerstvolgende stap het opvragen daarvan in de DNS-server die jouw browser gebruikt.
Stel nu dat je naar een verkeerde DNS-server gestuurd zou worden, en men heeft daar ingesteld dat wanneer je afterdawn.com intikt, je doorgestuurd wordt naar een pornosite. Zoiets.

"Learning to ignore things is one of the great paths to inner peace."
#3
omapaloma Inactief
@ Plankje ,
Bedankt voor de hele goede uitleg !
groetjes van Omapaloma

Hi,van Omapaloma
Deze discussie is automatisch gesloten, omdat er niet meer gepost is tijdens de laatste 600 dagen. Dit betekent dat dat je niet meer kunt reageren of nieuwe vragen kunt stellen bij deze discussie.

Wanneer je iets wilt toevoegen aan dit onderwerp, gebruik dan deze pagina om je vraag te posten of reageer op een een nieuwe discussie.