AfterDawn: Discussie
Dit zijn reacties op dit nieuws-item:

Europees verkoopverbod Galaxy Tab 10.1

Nieuwsartikel werd geplaatst op:

Apple domineert de tabletmarkt met de iPad. Nu er echter ook andere spelers op deze markt een belangrijk deel opeisen, gaat Apple ook via juridische weg proberen z'n inkomsten veilig te stellen. Na een verbod in Australië, lijkt dat via een Duitse rechter voorlopig ook in Europa te lukken. Samsung mag de Galaxy Tab 10.1 op straffe van een dwangsom van een kwart miljoen euro per dag niet ...

Lees volledig artikel
#1
Zoals verwacht komt het verbod er in Nederland voorlopig niet. Samsung zou de tablet hier in de verkoop kunnen doen.

"Learning to ignore things is one of the great paths to inner peace."
#2
Zag de Galaxy tab 10.1 gisteren nog in het krantje van MM staan. Die dingen zien er toch qua uiterlijk hetzelfde uit, moet appel die dan ook niet gelijk aanklagen.

O ja en nog even dit, appel was de niet eerste die capacitive aanraak schermen in mobieltjes gebruikte. Dat was de LG prada aka ke850 in 2006.

Dit is wat LG erover zegt:
Quote:
LG Electronics has claimed the iPhone's design was copied from the LG Prada. Woo-Young Kwak, head of LG Mobile Handset R&D Center, said at a press conference, “We consider that Apple copied the Prada phone after the design was unveiled when it was presented in the iF Design Award and won the prize in September 2006.”[8][9]

LG later claimed that Apple stole both the ideas and concept of the Prada phone. A lawsuit by LG had been rumored prior to this announcement; [8] however, LG has remained silent on whether or not they will file a lawsuit.

The KE850 actually got an 2007 iF product design award[10], where entries had to be shipped by September 2006.
Dit bericht is aangepast op 16 aug 2011 @ 6:13
#3
Wie doet wie nu na is de grote vraag ;)

Moet zeggen dat mijn Samsung Galaxy S II smartphone qua uiterlijk, is wel lichter en smaller, en werking verdomd veel van de iPhone weg heeft. Ben er trouwens zeer tevreden over.

"Learning to ignore things is one of the great paths to inner peace."
#4
Ik heb zelf geen iphone, dus ik kan dat niet vergelijken. Maar een aantal familie leden wel. Ik begrijp dat sommige delen van de specifieke samsung interface exact op lijken(icoontje-vorm, applicatie lijst). Maar als ik naar het geheel kijk, dan vind ik de similariteit wel meevallen. Maar jij hebt ze beiden gebruikt dus het zal wel zo zijn.
#5
Nee, begrijp me niet verkeerd,
Het zijn echt 2 verschillende apparaten,
maar op het eerste gezicht lijken ze best wel op elkaar.
Qua werking is het uiteindelijk gewoon een echte android,
met de eigen interface van Samsung,
die ik zelf minder geslaagd vind dan bijv. die van HTC.
Dit bericht is aangepast op 17 aug 2011 @ 10:09

"Learning to ignore things is one of the great paths to inner peace."
Deze discussie is automatisch gesloten, omdat er niet meer gepost is tijdens de laatste 600 dagen. Dit betekent dat dat je niet meer kunt reageren of nieuwe vragen kunt stellen bij deze discussie.

Wanneer je iets wilt toevoegen aan dit onderwerp, gebruik dan deze pagina om je vraag te posten of reageer op een een nieuwe discussie.