AfterDawn: Discussie
Dit zijn reacties op dit nieuws-item:

Chrome beschermt websites tegen DDoS Attacks

Nieuwsartikel werd geplaatst op:

Google werd erg bekritiseerd voor het feit dat het geen do-not-track optie in de Chrome browser geïntegreerd heeft, terwijl andere browsers wel over deze privacy feature beschikken. Dat Google een dergelijke optie niet echt wenselijk acht is natuurlijk op zich niet vreemd. Google wil nu eenmaal graag data verzamelen van de gebruikers. Google staat echter niet stil in de ontwikkeling ...

Lees volledig artikel
#1
oOfmanOo Ongeregistreerde nieuwe gebruiker
Ik ben niet helemaal wakker vandaag, maar Ddos attacks worden toch niet persé/uitsluitend via Chrome browser uitgevoerd? Ik was altijd in de veronderstelling dat vooral botnet virussen dit deden op vele gekaapte computers (zombies).

Dit klinkt meer als een "anti-hamer" feature. Zo van de server heeft het te druk om een pagina weer te geven, en als vele gebruikers constant de pagina willen vernieuwen(F5), de server al dat gehamer niet kan verwerken en daardoor niet meer reageren kan. In z'n situatie zie ik chrome, chrome gebruikers in toom te gehouden met http trottling.
#2
Je bent juist wel goed wakker fman ;-)

Je hebt helemaal gelijk, zo moet je deze feature ook bekijken. De servers die worden aangevallen worden in ieder geval een tijdje met rust gelaten door Chrome gebruikers =)

En straks waarschijnlijk ook wel door gebruikers van de andere grote browsers, want die willen niet achterblijven en zullen met een soortgelijke functie op de proppen gaan komen.

Google probeert in ieder geval iets om die DDoS aanvallen wat beter te kunnen weerstaan en als de andere browsers dit ook gaan doen, is het toch alleen maar goed. En natuurlijk wordt de aandacht nu ook een beetje afgeleid van het ontbreken van de do-not-track optie.

"Learning to ignore things is one of the great paths to inner peace."
Deze discussie is automatisch gesloten, omdat er niet meer gepost is tijdens de laatste 600 dagen. Dit betekent dat dat je niet meer kunt reageren of nieuwe vragen kunt stellen bij deze discussie.

Wanneer je iets wilt toevoegen aan dit onderwerp, gebruik dan deze pagina om je vraag te posten of reageer op een een nieuwe discussie.