AfterDawn: Discussie
Dit zijn reacties op dit nieuws-item:

Besmette Android apps uit market verwijderd

Nieuwsartikel werd geplaatst op:

Een groot aantal apps zijn uit de Android Market verwijderd omdat ze malware bevatten. Tot nu toe werden de mobiele markets redelijk gespaard voor dit soort infecties, wanneer je dit vergelijkt met het spervuur aan malware aanvallen op PC's. Eigenlijk kon je er op wachten. Een van de mooie dingen van Android, de openheid, is namelijk ook direct het grootste nadeel van Google besturingssysteem ...

Lees volledig artikel
#1
oOfmanOo Ongeregistreerde nieuwe gebruiker
Ik heb maar eens snel de lijst bekeken. Maar gelukkig, zat er bij mij niks tussen. Lookout had ik ook maar effe gedraaid niks.
Inderdaad de niet gejailbreak-te Aai-phone heeft hier niet zo snel last van door de poortwachters functie van appel. Al is er vreemd genoeg wel een anti-virus app voor de Aai-phone. Voor de gejailbreak-te is er al wel mallware.

Ik vraag me sowieso af of dit allemaal wel goed komt op de smartphone markt. Ik zag dezelfde problemen ook al jaren geleden op de symbian telefoons. Toen moest ik al allemaal trucjes uithalen om mallware voor te zijn. O.a fake sms service nummer in te vullen, zodat mallware niet ineens betaalde smsjes ging versturen.

Eigenlijk moeten moet er een native app zijn die, die elke vorm van outbound(externe) verbinding moet alarmeren aan de gebruiker, die daar dan weer toestemming voor moet geven: [Ja] [Nee] [x altijd onthouden] . Hier vallen dan ook betaalde smsjes en emails verzenden/ontvangen. Met uitzondering van connectie naar Admob natuurlijk. Ook zou er een permissie toggler per app moeten zijn, aangezien bijna elke app overal permissie voor vraagt.
#2
Heb zelf ook maar Lookout er opnieuw opgezet en ook schoon gelukkig.
Op een gegeven moment heb je er zoveel apps op staan dat je niet eens meer weet waarvoor ze dienen.
Ik mag over een paar maand weer een andere phone uitzoeken.
Zit toch te denken aan zo'n nieuwe iPhone.
Mmm .. moeilijke keuze toch wel.

"Learning to ignore things is one of the great paths to inner peace."
Deze discussie is automatisch gesloten, omdat er niet meer gepost is tijdens de laatste 600 dagen. Dit betekent dat dat je niet meer kunt reageren of nieuwe vragen kunt stellen bij deze discussie.

Wanneer je iets wilt toevoegen aan dit onderwerp, gebruik dan deze pagina om je vraag te posten of reageer op een een nieuwe discussie.