AfterDawn: Discussie

Windows in Chinees

#1
Om te voorkomen dat je hele besturingssysteem in het Chinees komt, raad ik eenieder aan de bestandjes autoupdater.exe en updatehook.exe uit de map Foxmail te verwijderen. Toen ik dat vele jaren terug niet had gedaan was alles in het Chinees en moest ik Windows opnieuw installeren.
Plankje: verwijder deze uit het bestand dat je kan downloaden.
#2
Begrijp zo 1-2-3 niet wat je nu precies bedoelt.
Heb je het over FoxmailLiveUpdate.exe en FoxmailUpdateHook.exe?

Die hebben alleen als functie, het controleren op updates en Foxmail updaten.
Hebben verder geen invloed op je besturingssysteem.

"Learning to ignore things is one of the great paths to inner peace."
#3
Klopt. Deze bestandjes bedoel ik. Ik werd door de helpdesk van mijn computerleverancier niet serieus genomen, maar ik had gelijk. Als je het Chinees niet machtig bent kom je met geen mogelijkheid bij de taalinstelling van Windows om het Nederlands te herstellen. Voor de zekerheid heb ik ook chinese.lgb en bugreport.exe verwijderd. Sindsdien nog eens Foxmail 7.0 gedownload, nog niet eens uitgepakt en ik zat weer met een Chinees besturingssysteem.
Het klinkt ongeloofwaardig, ik weet het, maar neem het risico maar niet. Foxmail draait prima zonder deze bestandjes.
#4
Daar ben ik weer. Het ongeloof dat na een update van Foxmail de taal in het Chinees verandert spettert me tegemoet.
Op internet vond ik de volgende frase: "Please note that when Foxmail gets updated, it turns all the menus back to Chinese".
Weliswaar wordt niet bedoeld dat Windows in het Chinees wordt gezet, maar toch. De frase komt uit: http://answers.microsoft.com/en-us/wind...95-490df1def8ab .
Kies voor zekerheid en volg mijn advies.
#5
Vroeger hield Foxmail zich (bijna) niet bezig met andere talen dan de Chinese.
Er was maar n officieel taalbestand en dat was Chinees,
de ingebouwde taal is Engels.
Door de Chinese taalbestand te verwijderen kon je Foxmail overzetten in Engels.

Dat is nu veranderd, het kan nu wel overweg met andere taalbestanden en de configuratie staat in het bestandje Language.ini.

Wat na een update wel kan gebeuren is dat er nieuwe talen bij zijn gekomen en het Language.ini bestand ook wordt vervangen. Om dat tegen te gaan kun je een kopie maken van dat bestand of het bestand read-only maken.

Nog een tip.
Foxmail is portable, hoef je dus in principe niet te installeren. En dat is handig als je back-ups wilt maken,voordat je gaat updaten. Gewoon de hele Foxmail-map kopiren naar een ander plek en je hebt van alle bestanden een back-up.
Sterker nog, je kunt Foxmail gewoon starten vanuit die back-upmap, mocht je dat willen.

Je had het steeds over je Windows besturingssyteem die zou worden omgezet naar het Chinees en dat is, zoals ik al eerder aangaf, onmogelijk ;-)
Dit bericht is aangepast op 8 sep 2012 @ 8:58

"Learning to ignore things is one of the great paths to inner peace."
Deze discussie is automatisch gesloten, omdat er niet meer gepost is tijdens de laatste 600 dagen. Dit betekent dat dat je niet meer kunt reageren of nieuwe vragen kunt stellen bij deze discussie.

Wanneer je iets wilt toevoegen aan dit onderwerp, gebruik dan deze pagina om je vraag te posten of reageer op een een nieuwe discussie.