[TIP] Foxmail Sjablonen

#1
Foxmail en ook een kleine broertje Dreammail staan erom bekend,
de mogelijkheid om mooie sjablonen (templates) te maken.

Nu is de werkwijze in Foxmail een beetje aangepast,
en eigenlijk werkt dat prima.
Foxmail heeft het over sjablonen en over briefpapier.

Wanneer je het sjablonenbeheer hebt geopend
Nieuwe > Sjablonenbeheer
zie je wanneer je Foxmail voor het eerst gebruikt, dat je maar een paar sjablonen tot je beschikking hebt. Die ook nog eens in het Chinees zijn. Kun je bewaren of aanpassen, ik heb ze gewoon allemaal verwijderd.
Kreeg je er vroeger bij Foxmail heel veel sjablonen bij, nu lijkt dat niet zo te zijn.
Lijkt, want tegenwoordig vind je de meeste bij het Briefpapier.

Via Beeld > Briefpapier weergeven, het Briefpapier tevoorschijn toveren.
Wanneer je nu je eigen sjabloon gaat samenstellen, kun je gewoon als basis een van de beschikbare briefpapieren gebruiken.

De sjablonen worden opgeslagen als een .mht bestand
en de briefpapieren als een HTML-bestand met de bijbehorende afbeeldingen in een mapje.

Een MHT-bestand is een web-archief, een gecomprimeerd enkel bestand met alle benodigde bestanden daarin verpakt (html, CSS-sheets, afbeeldingen, etc.). Eigenlijk is een .mht-bestand niet meer dan een multi-part mime e-mailbericht, een .eml bestand.

Wanneer je e-mailbericht uit bijv. Outlook of een andere e-mailclient zou opslaan als een .eml bestand. Dit bestand zou hernoemen naar een .mht bestand en die in de map DATA > NewTemplate in de Foxmailmap zou plaatsen, kun je deze gewoon in sjablonenbeheer openen en bewerken.

Ook een optie is het om je eigen ontworpen html-document of eentje die je bent tegengekomen op het internet, op te slaan in Opera als een webarchief (.mht bestand). En deze verder bewerken en opslaan in Foxmail.Dit bericht is aangepast op 8 apr 2012 @ 13:29

"Learning to ignore things is one of the great paths to inner peace."
Deze discussie is automatisch gesloten, omdat er niet meer gepost is tijdens de laatste 600 dagen. Dit betekent dat dat je niet meer kunt reageren of nieuwe vragen kunt stellen bij deze discussie.

Wanneer je iets wilt toevoegen aan dit onderwerp, gebruik dan deze pagina om je vraag te posten of reageer op een een nieuwe discussie.