Foxmail laat emails staan op server (POP3)

#1
Hoi Foxmail gebruikers,

Kan iemand mij vertellen waar ik in versie 7.2 buils 7.166 een 'vinkje' kan zetten zodat de emails echt worden gedownload (POP3 principe), maar dat er geen copy achterblijft op de server? Ik zoek me een ongeluk maar het is er niet. Dit bij Accountinstellingen - Receive of wat dan ook.

En wat is Extern Beheer...voor functie. Heeft dat er mee te maken?

MvG,

Iwan
#2
Beste Iwan,

Blijven al je emails op de server staan, of alleen maar enkele mails?
Je heb toch wel POP3 configuratie gekozen en geen IMAP?
Bij POP3 stel je poort 110 in (geen SSL) of poort 995 (wel SSL), bij IMAP is dat poort 143 (geen SSL) of poort 993 (wel SSL). SSL wordt meestal niet gebruikt.

Klik rechtsboven in de menubalk van Foxmail op het streepjes icon en je krijgt een dropdown menu, kies hier 'Programma Instellingen...'
Klik op het tweede icon op 'Account' en ga links op het betreffende email account staan (mocht je meer accounts aangemaakt hebben voor verschillende email adressen).
En klik dan p de middelste tab 'Server'.
Hierbij staat 'Lokale backup: Kopien van de server' en dan een rolbox met keuze voor 'Behouden' of 'Verwijderen'. Deze moet natuurlijk op verwijderen staan.

VIa webmail kan je checken of de mail ook echt van de server opgehaald (verwijderd is), wat voor een POP3 instelling wel zo zou moeten werken.

Vergeet niet in je firewall Foxmail toegang te geven tot de server, maar dit zal vast al goed ingesteld zijn, anders haalt hij immers geen email op.

Meer zou ik even niet weten...

Veel succes, Leo

Don′t ever confuse an open mind with one that′s vacant.
Deze discussie is automatisch gesloten, omdat er niet meer gepost is tijdens de laatste 600 dagen. Dit betekent dat dat je niet meer kunt reageren of nieuwe vragen kunt stellen bij deze discussie.

Wanneer je iets wilt toevoegen aan dit onderwerp, gebruik dan deze pagina om je vraag te posten of reageer op een een nieuwe discussie.