AfterDawn: Discussie

Foxmail laat emails staan op server (POP3)

#1
Hoi Foxmail gebruikers,

Kan iemand mij vertellen waar ik in versie 7.2 buils 7.166 een 'vinkje' kan zetten zodat de emails echt worden gedownload (POP3 principe), maar dat er geen copy achterblijft op de server? Ik zoek me een ongeluk maar het is er niet. Dit bij Accountinstellingen - Receive of wat dan ook.

En wat is Extern Beheer...voor functie. Heeft dat er mee te maken?

MvG,

Iwan
#2
Beste Iwan,

Blijven al je emails op de server staan, of alleen maar enkele mails?
Je heb toch wel POP3 configuratie gekozen en geen IMAP?
Bij POP3 stel je poort 110 in (geen SSL) of poort 995 (wel SSL), bij IMAP is dat poort 143 (geen SSL) of poort 993 (wel SSL). SSL wordt meestal niet gebruikt.

Klik rechtsboven in de menubalk van Foxmail op het streepjes icon en je krijgt een dropdown menu, kies hier 'Programma Instellingen...'
Klik op het tweede icon op 'Account' en ga links op het betreffende email account staan (mocht je meer accounts aangemaakt hebben voor verschillende email adressen).
En klik dan p de middelste tab 'Server'.
Hierbij staat 'Lokale backup: Kopien van de server' en dan een rolbox met keuze voor 'Behouden' of 'Verwijderen'. Deze moet natuurlijk op verwijderen staan.

VIa webmail kan je checken of de mail ook echt van de server opgehaald (verwijderd is), wat voor een POP3 instelling wel zo zou moeten werken.

Vergeet niet in je firewall Foxmail toegang te geven tot de server, maar dit zal vast al goed ingesteld zijn, anders haalt hij immers geen email op.

Meer zou ik even niet weten...

Veel succes, Leo

Don′t ever confuse an open mind with one that′s vacant.

Als je nog geen AfterDawn.com account hebt, vul dan a.u.b. hieronder een nicknaam en je email adres in. Een Activatie link word dan naar je email gestuurd.

Als je al een AfterDawn.com account hebt, log dan in met de volgende tab.

Inloggen met je AfterDawn gebruikersnaam of je e-mailadres

Reageer op deze discussie