Berichten verwijderen Foxmail en Gmail

#1
Hallo :)
Dankzij de enthousiaste ervaringen hier met Foxmail heb ik dat programma ook genomen, ik was Windows Live Mail mega zat. Geen teleurstelling moet ik zeggen want Foxmail werkt als eens tierelier hier.
Ik heb echter toch 1 vraagje en dat is eigenlijk een combivraag.
Ik hoop echt dat iemand mij even kan helpen.
Ik heb nu mappen van mijn Gmailaccount via Imap in Foxmail...ik heb zowel een rij mappen van mijn Gmail account, als een rij mappen van datzelfde email account maar dan van Foxmail eronder.
Even een plaatje ter verduidelijking:


Ik heb 2 prullenbakken en ik heb een: Alle Berichten én een Postvak In.
Ik móet in de Alle Berichten kunnen kijken want in Postvak IN verschijnen mijn verzonden mails niet.
Als ik nu mails uit alle berichten verwijder naar de prullenbak van gmail..(de bovenste dus) komen ze daar wel terecht maar in mijn postvak in blijven de mails gewoon nog aanwezig ook al haal ik de prullenbak weer via mijn gmailwebsite leeg. Doe ik het vice versa dan verwijderen ze niet. Ik lees via Gmail wel van labels etc en begreep eruit dat als je uit "Alle Berichten" verwijderd dat je bericht dan echt weg is, nou bij mijn Postvak In dus niet. Er staan er nu 119 in mijn alle berichten en 199 in mijn Postvak in. Aangezien ik nogal wat mailverkeer heb raak ik volledig de hele kluts kwijt in welke mappen ik nu wát moet verwijderen.
Ik heb dan ook nog eens 3 mailadressen waartussen ik steeds aan het heen en weer zwalken ben met die prullenbakken...zo lastig is dit allemaal. Het mooie zou zijn
als ik per mailadres 1 ris mapjes heb, Alle berichten kan gebruiken en dat wát ik eruit verwijder dat het dan ook écht weg is.
Misschien is dat een instelling, of een Utopie...maar ik dacht ik ga het toch eens vragen.
Kan iemand mij daarover adviseren?

Groetjes
Angélica

Ik zoek een uitleg in een Jip en Janneke taal eigenlijk.
#2
Hallo Angélica,

Zal van het weekend proberen het een en ander
in Jip en Janneke taal op papier te zetten ;)

Waarom maak je eigenlijk gebruik van IMAP en niet van POP3?

Groetjes
Plankje

"Learning to ignore things is one of the great paths to inner peace."
#3
Hai Plankje :)

Zou ik heel lief vinden en de reden waarom ik voor de Imap koos, ivm mijn telefoon en mail die ik dan elders ook op kan halen en beantwoorden en niet alleen thuis aan de pc.
Ook dat er altijd online mijn backup blijft van mails die nog betekenis hebben.
Deze mailadressen gebruik ik puur voor mijn hobby knutsel plaatjes...mijn persoonlijke mail zit gewoon netjes in outlook op POP3.

Groetjes en fijn weekend :)
Ang
Dit bericht is aangepast op 1 feb 2013 @ 18:44
#4
Omdat je met IMAP direct op de mailserver werkt is het inderdaad een uitstekend protocol voor gebruik met mobiele apparaten. Neemt niet weg dat je daarnaast natuurlijk op je pc thuis best wel het gewone ouderwetse POP3 kunt gebruiken.

Gmail maakt gebruik van labels, die dan weer dezelfde functies vervullen als mappen. Nu kun je meerdere labels toevoegen aan een bericht, handig, maar virtueel stop je dat bericht in meerdere mappen.
IMAP koppelt je mappenstructuur aan je Postvak IN,
waardoor de kans redelijk groot is dat het een beetje onoverzichtelijk wordt.

Maar goed, ik zal Foxmail straks eens tevoorschijn halen ;-)

"Learning to ignore things is one of the great paths to inner peace."
#5
Volgens mij heb ik iets gevonden waardoor er in meerdere mappen dingen verdwijnen als ik vanuit Alle Berichten naar de Prullenbak verplaats.
Ik heb in eigenschappen van het betreffende mailadressen op het tabblad Kopie behouden de keuze : Client deletes mails, after server delete
aangezet.
Of dit de grote truc is weet ik niet maar al die mappen hebben ineens die hele nummer rij er niet meer achter met hoeveel mails er nog inzitten én de mappen komen zowaar qua inhoud bijna overeen, kwestie van even doornemen en dan zou het wellicht op deze manier goed kunnen werken ??

Ik heb goede hoop :) Fijne zondag !
groetjes
Ang
#6
Goedemorgen Angélica,

Foxmail gestart en mijn Gmail-account toegevoegd via IMAP.
Viel mij trouwens direct op dat ik niet alle aan IMAP gerelateerde strings in het Nederlands vertaald had, zal ik nog doen ;)

Ziet er in de eerste instantie druk uit met al die mappen.
Die mappen zijn een spiegelbeeld van de mappen/labels op Gmail.

Met IMAP werk je direct op de mailserver,
handelingen die je vanuit Foxmail op je berichten toepast, worden ook op de server uitgevoerd.
Nu heb je in Foxmail verschillende instelmogelijkheden,
maar ook in Gmail zelf kun je aangeven welke mappen/labels je wel in je account wilt zien en welke niet. Maar ook welke mappen/labels in IMAP moeten worden weergegeven.
Met die laatste optie kun je dus eenvoudig orde in de mappenchaos brengen.
Het 2de [Gmail] mapje zijn de specifieke labels van Gmail, sterretjes etc.
Resumé:
In Gmail zelf kun je aangeven welke mappen wel/niet moeten worden weergegeven via IMAP (en dus in Foxmail) en in Foxmail zelf kun je specifieke instellingen veranderen voor de betreffende mappen (hoe synchroniseren: alleen de koppen/hele bericht/etc.)

Ga nu zelf weer over tot POP3 op de laptop,
omdat dan alle berichten echt worden binnengehaald, zodat ik altijd een extra back-up daarvan heb, mocht er weer eens iets met de servers van Gmail gebeuren.

"Learning to ignore things is one of the great paths to inner peace."
#7
Hallo Plankje

Hartelijk bedankt voor het antwoord, veel ervan kwam idd overeen.
De ontbrekende logica van gmail en labels maakt me soms gewoon moedeloos maarrrr...... ik heb mezelf daar nu op aangepast en mijn gevoel zegt me nu dat ik werk met "alles verstopt" en nu alleen zie wat ik wil zien.

Dat het ondertussen in Gmail zelf een rommeltje wordt neem ik nu maar voor lief.
Daar ga ik elke week wel even leeghalen.
Ik heb nu idd in mijn instellingen alles verborgen, behalve mijn "Alle berichten en Verzonden". Spam heb ik ook zichtbaar gelaten omdat soms daarin nog wel eens iets onterechts geplaatst word.
Het ziet ernaar uit dat het nu overzichtelijk is geworden.

Ik ga het ermee doen en zo te zien functioneert het verwijderen van berichten vanuit Alle berichten nu correct, het wordt ook direct in Postvak in verwerkt dus dat was eigenlijk ook mijn doel.

Hartelijk bedankt voor de genomen moeite voor het uitgebreide antwoord en een plezierige zondag nog verder ;-)

Hartelijke groetjes
Angélica
Deze discussie is automatisch gesloten, omdat er niet meer gepost is tijdens de laatste 600 dagen. Dit betekent dat dat je niet meer kunt reageren of nieuwe vragen kunt stellen bij deze discussie.

Wanneer je iets wilt toevoegen aan dit onderwerp, gebruik dan deze pagina om je vraag te posten of reageer op een een nieuwe discussie.