adresboek importeren

#1
hallo, ik ben Elisa uit België en pas lid geworden op het goeiedageven forum "dankzij" problemen met dreammail. Aldaar de tip gekregen om foxmail eens te proberen, dewelke me wel erg bevalt! Miin adresboek van outlook express importeren naar dreammail was geen probleem behalve dan dat alle adressen er dubbel in kwamen te staan ..het importeren van de adressen naar foxmail blijkt andere koek want het lukt me niet. Wel eventjes erbij vermelden dat m'n adresboek uit OE op een usb-stick staat als dat enig belang heeft.
#2
Hallo Elisa,

Wanneer je al je adressen uit Dreammail exporteert naar een .csv bestand
zou je die daarna zonder problemen moeten kunnen importeren in Foxmail.

Had je al geprobeerd om je Outlook Express account te importeren
via Bestand > Importeren?

Groetjes
Plankje

"Learning to ignore things is one of the great paths to inner peace."
#3
hello Plankje, ik heb gedaan wat je schreef en het is me gelukt via dreamMail!
Ik heb geen internet meer op m'n desktop en doe nu alles vanop m'n laptop; het is wel de bedoeling dat m'n pc vermaakt wordt door m'n schoonbroer die een netwerkkaart besteld heeft in Duitsland want hier waar ik woon is dat apart niet meer te verkrijgen.Daarmee dat een emailclient zoals Foxmail met IMAP wel interessant zou zijn nu ik ook met m'n laptop mail. Echter ik vind DreamMail mooier in te stellen kwa lay-out en zo..
Ook vind ik dat er erg weinig hulp over Foxmail te vinden is of misschien moet ik wel Chinees leren haha
Weet jij misschien hoe je het kan regelen als je foxmail opent het emailvenster rechts (met de inhoud van de mail dus) open is en geen leeg vlak zoals nu. In dreaMail kun je bvb instellen dat bij opening de laatst ontvangen of eerst binnenkomende direct getoond wordt.
Zit de kans erin dat dreammail in de toekomst ook met IMAP werkt denk je?
Bedankt en groetjes elisa
#4
Hallo Elisa,

Mooi dat het importeren gelukt is.
De een vind Foxmail mooier en de ander Dreammail, kwestie van smaak. En over smaak valt niet te twisten ;-)
Jaren geleden was er een grote groep mensen die gebruik maakte van Foxmail,
we hadden een Engelstalig en een Nederlandstalig ondersteuningforum.
Toen Foxmail verkocht werd en er geen contact meer was met de makers, is dat allemaal gestopt. Probeer dat nu zelf maar weer een beetje op te pakken.

Of Dreammail in de toekomst met IMAP overweg kan?
Geen idee, iedere moderne emailclient kan dat, dus eigenlijk kunnen ze niet anders.
De ontwikkeling bij Dreammail gaat langzaam/staat stil.

In Foxmail kun je instellen dat het na starten direct naar je Postvak IN gaat,
maar niet het laatste bericht. Heb nog snel even gekeken of die instelling in een van de ini-bestanden beschikbaar is, kon het echter niet vinden.

Groet,
Plankje

"Learning to ignore things is one of the great paths to inner peace."
#5
hallo Plankje,
zowel foxmail als dreammail begonnen me op de zenuwen te werken. Ik heb gisteren tot pitten in de nacht bezig geweest om thunderbird te proberen. Eerst lukte het maar niet, nochtans naar ik lees was het vroeger nog veel moeilijker.
Het probleem was m'n wachtwoord die ik heb bij m'n provider, enfin door te googelen op dit probleem heb ik dan de oplossing gevonden op een of ander forum.
Enfin bij m'n laatste wanhoopspoging is het dan dus gelukt vannacht.... ik heb deze morgen m'n adresboek geimporteerd, op dezelfde wijze dat je uitgelegd had voor Foxmail. Nu deze thunderbird versie 12.01 bevalt me wel erg tot nu toe behalve het venstertje dat altijd achter een wachtwoord komt vragen.
Wat is jou idee over thunderbird?
groetjes Elisa
#6
Hallo Elisa,

Ik ben Foxmail wel aan het promoten, maar moet eerlijk zeggen dat Thunderbird veel geavanceerder is natuurlijk. Komt uit de Mozilla fabriek, wordt altijd door ontwikkeld, uit te breiden door extensies en add-ons, etc. Niks mis mee.

Foxmail is voor sommigen aantrekkelijker door z'n eenvoud, uitpakken en werken.

Groetjes
Plankje

"Learning to ignore things is one of the great paths to inner peace."
Deze discussie is automatisch gesloten, omdat er niet meer gepost is tijdens de laatste 600 dagen. Dit betekent dat dat je niet meer kunt reageren of nieuwe vragen kunt stellen bij deze discussie.

Wanneer je iets wilt toevoegen aan dit onderwerp, gebruik dan deze pagina om je vraag te posten of reageer op een een nieuwe discussie.