AfterDawn: Discussie

Verschillende builds van Chrome

#1
Er bestaan 4 verschillende builds (Google noemt deze channels) van de Google Chrome browser, met de Open Source browser Chromium zouden dat er 5 zijn. Google Chrome Stable, Beta, Dev en Canary vertegenwoordigen allemaal een bepaald stadium in de ontwikkeling van de webbrowser. Canary builds zijn de nieuwste en de meest ongeschikte voor de normale burger, gevolgd door de Dev builds, de Beta builds en uiteindelijk de Stable builds.
Nieuwe features worden geintroduceerd in de Canary builds voordat ze langzaam aan de andere builds worden toegevoegd. Wanneer een nieuwe feauture in de Stable versie wordt geintroduceerd, kun je ervan uitgaan dat het stabiel is, het is tenslotte in de andere builds uitvoerig getest.

Nu kan het voorkomen dat je wilt wisselen van channel, dus naar een andere, meestal stabielere build. Normaal gesproken is het niet mogelijk meerdere builds tegelijkertijd op je systeem geinstalleerd te hebben. Je zult dus echt van build moeten wisselen.

Backup
Gebruikers die willen upgraden of downgraden zouden voor de zekerheid hun Chrome profiel en installatiemap moeten back-uppen. Hiermee kun je altijd weer terug naar de vorige versie.
De data-mappen van Google Chrome kun je hier vinden:


Windows XP: 
\Documents and Settings\username\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data\Default

Windows Vista of 7: 
~\Users\username\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default

Mac OS X: 
~/Library/Application Support/Google/Chrome/Default

Linux: 
~/.config/google-chrome/Default

Je kunt een back-uptool gebruiken of je kunt handmatig een kopie maken van de hele map. Vergeet niet eerst Chrome af te sluiten.

Om een nieuwe build te gaan gebruiken hoef je alleen het desbetreffende installatieprogramma uit te voeren:

Windows
Google Chrome Stable
Google Chrome Beta
Google Chrome Dev
Google Chrome Canary

Mac
Google Chrome Stable
Google Chrome Beta
Google Chrome Dev

Linux
Google Chrome Stable
Dit bericht is aangepast op 28 maa 2011 @ 11:43

"Learning to ignore things is one of the great paths to inner peace."
Deze discussie is automatisch gesloten, omdat er niet meer gepost is tijdens de laatste 600 dagen. Dit betekent dat dat je niet meer kunt reageren of nieuwe vragen kunt stellen bij deze discussie.

Wanneer je iets wilt toevoegen aan dit onderwerp, gebruik dan deze pagina om je vraag te posten of reageer op een een nieuwe discussie.