Adware vs Ad-supported

#1
Tegenwoordig wordt veel freeware verpakt met (optionele) software van derden.
Begrijpelijk, op deze manier kunnen ontwikkelaars wat verdienen aan hun software en kunnen ze deze gratis beschikbaar blijven stellen.

In de meeste gevallen is het installeren van dergelijke extra software van derden, het aanpassen van de startpagina, toevoegen van een toolbar, etc. echter optioneel.
Vaak wel een kwestie van opletten bij de installatie, tijdens de standaard (snelle) installatie zit al het extra's er natuurlijk bij.
Wil je dit niet, moet je kiezen voor de custom installatie,
waarna je de extra's vaak kunt deselecteren.

Omdat deze reclame optioneel is hebben wij naast het type Adware een extra software type toegevoegd bij de downloads: Ad-supported

Adware = software waarin die advertenties worden weergegeven tijdens uitvoering. Dit wordt al dan niet van te voren gemeld, echter bestaat er geen keuzemogelijkheid voor gebruikers dit uit te schakelen.
Ad-supported = software die optioneel reclame maakt. Meestal krijgt een gebruiker tijdens de installatie de mogelijkheid dit uit te schakelen.

"Learning to ignore things is one of the great paths to inner peace."
Deze discussie is automatisch gesloten, omdat er niet meer gepost is tijdens de laatste 600 dagen. Dit betekent dat dat je niet meer kunt reageren of nieuwe vragen kunt stellen bij deze discussie.

Wanneer je iets wilt toevoegen aan dit onderwerp, gebruik dan deze pagina om je vraag te posten of reageer op een een nieuwe discussie.